top of page

Rimpelbehandeling door middel van Electroporation


Rimpels in het gelaat ontstaan door samentrekking van de vlak onder de huid gelegen aangezichtsspieren. Bij jonge mensen trekken deze rimpels weer weg als de spieren niet meer worden aangespannen. Naarmate u ouder wordt blijven deze rimpels zichtbaar, ook als de spiertjes niet gebruikt worden. Dit is een gevolg van het natuurlijke verouderingsproces van uw huid. Daarnaast zijn andere factoren, zoals blootstelling aan zonlicht, roken, gewichtsschommelingen en uw gezondheid, van invloed.


De stevigheid en elasticiteit van uw huid worden bepaald door collageen, elastine en hyaluronzuur. Na het 30e levensjaar vindt er afbraak van deze bouwstenen van de huid plaats en ontstaan er blijvende rimpels.

Gelukkig kunnen we tegenwoordig veel aan deze rimpels doen, met kleine behandelingen, die een groot effect sorteren. Deze rimpelbehandelingen met electroporation zijn tijdelijk van aard. De behandelduur varieert van 15 minuten tot een half uur , afhankelijk van de hoeveelheid en diepte van uw rimpels. Het effect van deze rimpelbehandelingen is binnen enkele dagen zichtbaar. Pijnlijk zijn de behandelingen niet, maar voelen eerder aangenaam aan.

Electrporation behandelingen zijn ideaal voor mensen die het niet fijn vinden om geïnjecteerd te worden, maar wel een goed resultaat willen.

Rimpelbehandeling met niet permanente Fillers


In het lichaam komt van nature hyaluronzuur voor o.a. in de huid, waar het verantwoordelijk is voor het vasthouden van water. Het geeft daarmee de huid zijn spankracht. Deze natuurlijke voorraad hyaluronzuur neemt met de jaren af. Hierdoor ontstaan er rimpels. Fillers worden gebruikt voor het opvullen van plooien en rimpels, het accentueren van contouren en het verjongen van het gelaat. Denk hierbij aan:

  • het opvullen van de neus-lippen plooi
  • corrigeren van afhangende mondhoeken
  • het vergroten van het lip volume
  • het wegwerken van de zogenaamde rokerslijntjes in de bovenlip
  • het accentueren van de lipcontour of de jukbeenderen
  • vermindering van donkere kringen onder de ogen
  • ook de lachrimpels in de wangen kunnen behandeld worden door de huid van de wangen te verstevigen

Er bestaan diverse soorten fillers met verschillende eigenschappen.

De producten die worden gebruikt tijdens deze behandelingen zijn verschillende tijdelijke fillers, waaronder huideigen Hyaluron in verschillende percentages, zowel crosslink als niet crosslink.


Wij werken met electrporation techniek, dit betekent dus zonder injectie.

Rimpelbehandelingen met Neurotoxines (Botox).


Botox is wereldwijd de bekendste en meest gebruikte van alle injectables. Snel, eenvoudig en veilig, want er is al vijftig jaar ervaring in de medische wereld met dit middel. In de zestiger jaren werd Botox voor het eerst toegepast bij neurologische aandoeningen, zoals spasmen en tics van gelaat en hals, en vanaf 1989 werd het ingezet voor cosmetische toepassing. Wanneer Botox met mate wordt aangewend door een ervaren behandelaar geeft het een ontspanning van de aangezichtsspieren, waardoor het gezicht rustiger oogt. Voor de zogenoemde dynamische lijnen -veroorzaakt door uw mimiek- zoals fronsrimpels, voorhoofdslijnen en kraaienpootjes, is Botox de beste oplossing.


Neurotoxines zoals Botox blokkeren de prikkeloverdracht van zenuw naar spier, zodat de spieractiviteit wordt verminderd en rimpels , veroorzaakt door deze spieractiviteit, verdwijnen. Het resultaat van een Botoxbehandeling is doorgaans na 3 tot 5 dagen zichtbaar en het effect houdt gemiddeld 4 tot 6 maanden aan. Indien regelmatig botoxbehandelingen plaatsvinden worden de behandelde aangezichtsspieren wat kleiner en slapper en ontwent u de mimiek op die plaats. De tijd tussen twee behandelingen neemt daardoor toe. Indien u stopt met de Botoxbehandelingen herkrijgen de spieren hun oude kracht en bent u weer "terug bij af"!


De werkzame stof Botox is het Botulinetoxine, een eiwit dat geproduceerd wordt door de bacterie Clostridium Botulinum. Dit eiwit wordt in uiterste kleine hoeveelheden, en sterk verdund, geïnjecteerd in de spiervezels die verantwoordelijk zijn voor de rimpels. Bijwerkingen komen vrijwel niet voor.

Wij echter werken met electroponeerbare Botox. Dit betekent: hetzelfde resultaat maar zonder injectie.

Resultaat

Het resultaat van electroporation is meestal na een behandeling al direct zichtbaar. Voor een beste resultaat is een zes tot achttal sessies aan te raden, met telkens 15 tot 21 dagen tussen elke behandeling. Veel water drinken tijdens de volledige kuur is een must! Naast dit onmiddellijke effect is er ook een lange termijn effect. Omdat de huid zich blijft herstellen is pas twee tot vier maanden na de totale behandeling het definitieve resultaat zichtbaar.
bottom of page