top of page

IPL- DPL / SHR Ontharen

Permanent ontharen is een ideale techniek voor vrouwen die niet graag harsen of epileren en voor vrouwen die last hebben van ingegroeide haartjes, rode talgbultjes, overbeharing of gênante haargroei, zoals b.v. de bovenlip, bikinilijn, enz

Voor mannen is dit een welkome oplossing wanneer ze te kampen hebben met overmatige haargroei op het lichaam, zoals de bovenrug, de bovenarmen of de billen. Elk lichaamsdeel komt in aanmerking voor deze techniek.

Hoe wordt het haar door onze IPL verwijderd?


De behandelaar plaatst een saffierfilter wat speciaal voor uw behandeling en huidtype geschikt is boven de hexalux Xenos lamp die zich bevindt in de behandelkop. De behandelkop wordt op uw huid geplaatst en door middel van de flits worden lichtpulsen naar de haarfollikels geleid, tevens wordt tijdens deze flits de papilla ( het voedingskanaaltje van de follikel ) gedicht. Aangezien deze niet herstelt is de haargroei op deze plaats permanent verdwenen.


Door middel van de geïntrigeerde koeling in de behandelkop is deze behandeling veilig. Na de behandeling kunt u direct uw normale bezigheden hervatten.

Elke haar kent een rust (telogene ) groei (anogene) en slaap ( katagene ) fase. (Zie afbeelding). Alleen haren in de groeifase kunnen worden vernietigd. Soms zijn de haren echter in de rust / slaapfase. Dit is ook de reden dat er meerdere behandelingen met een bepaalde tussentijd nodig zijn. Een deel van de haren zal mogelijk tijdens een volgende behandeling in de groeifase zijn en dus vernietigd kunnen worden. Het haar is definitief weg wanneer na een reeks behandelingen alle haartjes zijn aangepakt in de groeifase. De tijdsduur van een behandeling is afhankelijk van het te behandelen lichaamsdeel en varieert van 10 minuten tot een 1.5 uur.

Het resultaat van de ipl behandeling

Het aantal behandelingen verschilt van persoon tot persoon. Een belangrijk gegeven hierin is de hormoonhuishouding. Hierdoor kunnen de haren zich herstellen en zijn er meer behandelingen nodig. Onderzoek heeft uitgewezen dat bij normale IPL apparaten tussen de 8 á 12 behandelingen nodig zijn om 80% van de haargroei te laten verdwijnen. Bij cliënten die behandeld zijn met onze IPL apparatuur blijkt dat 95% van de haargroei permanent verdwenen is.


Na de behandeling lijkt het alsof de haartjes blijven groeien, dit komt doordat de flitslamp de follikels wel vernietigd, maar niet de haartjes zelf. De aangepakte haartjes die nu los in de haarschacht zitten zullen pas na 2 á 3 weken uitvallen, omdat ze door de epidermis naar boven worden gedrukt. Dit is ook de reden dat het resultaat meteen na de behandeling niet zichtbaar is.


Is ontharen voor alle huidtypen?

Met onze geavanceerde apparatuur kunnen wij vrijwel alle huidtypen behandelen.


Wel kunt u na de behandeling zelf een test uitvoeren

U verwijdert met een pincet een haar, u zult zien dat er geen wit bolletje ( follikel ) meer aan zit. Dit betekend dat de behandeling geslaagd is.


foto's voor en na de behandeling

foto's voor en na de behandeling

bottom of page