top of page

Diamond Peeling


Diamond Peeling is een fantastische pijnloze techniek om uw huid gladder, zachter en frisser te maken en deze te ontdoen van fijne rimpels, comedonen (mee-eters), acné, ondiepe littekens, vergrote poriën en huidverkleuringen. 

Tijdens de behandeling wordt er met behulp van speciale behandelkoppen steeds een klein laagje van de opperhuid afgezogen. door middel van een vacuümzuigkracht. De dieptewerking is afhankelijk van de ingestelde zuigkracht van de vacuümpomp en het aantal streken over hetzelfde gebied. Op deze manier is een Diamond Peeling een doseerbare en controleerbare behandeling, die ook wel vergelijkbaar is met microdermabrasie.

Huidreactie

U ziet direct na een behandeling dat uw huid intensief behandeld is. De huid ziet er licht rood tot roze uit en heeft een frisse uitstraling. De huid zal aanvoelen alsof u te lang in de zon heeft gezeten. Een paar uur na de behandeling kan het zijn dat de strepen van de behandeling zichtbaar gaan worden op de huid. Dit is een normale reactie. De huid kan tot twee dagen na de behandeling rood zien. Houdt u hier rekening mee met het plannen van uw afspraak. De delen van de huid die extra intensief behandeld zijn kunnen na twee dagen gaan schilferen. U kunt dan thuis uw huid scrubben om zo de dode huidcellen te verwijderen. Na de behandeling kunt u in feite gewoon weer aan het werk. Sporten of het nemen van een hete douche of een sauna bezoek wordt ten strengste afgeraden i.v.m. de reeds bestaande versterkte doorbloeding van de huid door de behandeling.


Indicaties voor behandeling

De behandeling kan ingezet worden als een oppervlakkige peeling bij een vermoeide, matte, vlekkerige of verouderde huid en bij oppervlakkige rimpelvorming, verstopte poriën en actinische keratosen.

Het aantal behandelingen is afhankelijk van de indicatie en het verwachtingspatroon. Indien u een intensieve peeling van de huid wilt, dan kan het resultaat na een of twee behandelingen al bereikt zijn. Heeft u een dikke, verouderde huid dan kan het voor u gewenste resultaat misschien pas na 10 behandelingen zichtbaar zijn. Hoe ouder de huid, des te meer behandelingen noodzakelijk zijn. De behandeling kunnen kort op elkaar volgen. Indien de huid genezen is, kan de volgende behandeling plaatsvinden. Geef de huid minimaal twee weken de tijd te genezen.

Diamond Peeling is uitermate geschikt voor:

  • een totale huidverbetering
  • fijne lijntjes
  • pigmentatieproblemen
  • ongelijkmatige huid
  • door de zon beschadigde huid
  • littekens (door acne bijvoorbeeld)
  • verouderde huid
  • grove poriën
  • onzuivere rokershuid
bottom of page