top of page

Huidverjonging RF


In behandelingen voor huidverjonging en rimpels is een enorme ontwikkeling gaande. Allerlei nieuwe methoden worden ontwikkeld met behulp van lasers, huidmassages en een combinatie van licht en koeling, allen met huidverstrakking of volumevermindering als doel.Sinds kort is er nu ook een behandelmethode met behulp van radiofrequentie (RF).


Minilift door Radiofrequentie


Collageen is het elastische steunweefsel in de huid. Het blijkt dat bij warmte door fibroblasten extra collageen wordt aangemaakt, wat leidt tot een verbeterde elasticiteit van de huid. Door de verwarming van weefsel wordt ook de bloedcirculatie bevorderd. Dit geldt vooral voor de microcirculatie in vetweefsels, waardoor afvalstoffen en toxines sneller worden afgevoerd en er ter plaatse meer voedingsstof en zuurstof beschikbaar is.

Dit fenomeen van “zuivering” remt de werking van collagenase en elastase, enzymen die collageen afbreken en weefselverslapping veroorzaken.


Ten eerste heeft de behandeling met een radiofrequent apparaat dus een versteviging van de huid tot gevolg. Op het volume van het onderhuids vetweefsel blijkt de therapie met radiofrequentie echter ook een reducerend effect te hebben. Dit wordt veroorzaakt door de verbeterde doorbloeding en dus afvoer van afvalstoffen en stimulatie van de stofwisseling in de vetcel. Het juiste verhittingspunt is hierbij belangrijk omdat het maximale effect bereikt moet worden zonder dat er schade aan de huid wordt toegebracht.

De behandeling is niet pijnlijk en een verdoving is niet nodig. Voor de behandeling worden er foto's gemaakt voor uw medisch dossier. De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt gemiddeld dertig minuten. De radiofrequente straling kan wat hittewerking teweeg brengen.


De werking is vergelijkbaar met die van een microgolf. Weefsels met een sterk watergehalte, zoals vetcellen, talgklieren en de diepere vochtrijke huidlagen nemen de energie op. Vervolgens zetten die weefsels de energie om in warmte waardoor de temperatuur stijgt. Als gevolg daarvan krimpt de huid en verminderen de talgklieren in omvang.

Resultaat


Behandeling met RF voor en na

Het resultaat van radiofrequentie is meestal na een behandeling al zichtbaar. Voor een beter en meer blijvend resultaat is het raadzaam om de behandeling om de 4 / 5 weken te herhalen. Naast dit onmiddellijke effect is er ook een lange termijn effect.


Lifting en huidverstrakking op:


• Hele gezicht

• Kaaklijn

• Decolleté

Wanneer is dit iets voor mij?

  • Vooral huidverslapping kan met deze techniek doeltreffend worden behandeld.
  • Een volumineus huidtype en een voller gelaat geven door hun hoog watergehalte betere resultaten.
  • De huidverslapping rond de ogen.


Waar hou ik rekening mee als ik kies voor deze behandeling?

  • De nieuwere toestellen vereisen geen verdoving.
  • Als de behandelkop over de huid glijdt, zal u een aangename warmte in de diepere lagen voelen.
  • Afhankelijk van de gekozen toestel en instelling, is na een 10 tot 15 minuten de kritische temperatuur bereikt en eindigt de eerste behandeling.


Welk resultaat mag ik verwachten

  • Gelaat: Omdat de poriën verminderen, mag u een steviger gelaatscontour en een fijnere huidstructuur verwachten.
  • Ogen: de fijne rimpeltjes wordt strakker, de huid krijgt meer volume.
bottom of page