top of page

IPL Acne behandeling


Wat is acne?

Acne is een huidaandoening waar vrijwel iedereen in de puberteit last van krijgt. Maar ook volwassenen kunnen er nog last van hebben. Acne is een chronisch ontstekingsproces van het haarzakje-talgkliersysteem dat wordt beïnvloed door o.a. hormonale factoren. Meestal vind je acne in het gelaat, de hals en nek. Bij meer uitgebreide vormen zijn ook de borst, rug en schouders aangedaan.


Wat is de oorzaak van acne?

Onder invloed van hormonen ondergaat de huid allerlei veranderingen, waardoor de talgklieren groter worden en meer huidsmeer produceren. Bovendien wordt de talg wat dikker van samenstelling, waardoor deze moeilijker naar de huid kan worden afgevoerd. Dit alles kan leiden tot het verstopt raken van de talgklieren. Daarnaast zetten bepaalde bacteriën die zich in de talgklier bevinden de talg om in vrije vetzuren, die door de wand van de verstopte talgklier heendringen en een ontsteking kunnen veroorzaken.

Behandeling Acne

De ISIS IPL geeft in korte flitsen hoogenergetisch licht dat op de huid wordt gericht. Dit licht is niet van één golflengte, maar bestaat uit een breedspectrum licht van 420 tot 1200 nanometer. Dit licht wordt door de huid geabsorbeerd en bevordert de zuurstofrijke bloedvoorziening naar de talgkliertjes. Hierdoor zal de P. Acne bacterie worden vernietigd, omdat deze bacterie niet kan overleven in een zuurstofrijke omgeving.

bottom of page